Bingo spelen

Als sinds 1530 wordt er bingo gespeeld. In Nederland heeft bingo echter een wat oubollig imago, mede omdat het voornamelijk op campings en in buurthuizen wordt gespeeld. Maar sinds de komst van online multiplayer bingo lijkt het imago aardig bij te trekken. Het is namelijk een eenvoudig gokspelletje, waarbij je toch leuke geld bedragen kan winnen. Daarnaast is online bingo spelen meer dan een gokje wagen, dit komt vooral omdat je de mogelijkheid hebt om te chatten met je medespelers. Dit zorgt toch wel voor een sociaal aspect, mede omdat je door de chat functie andere spelers leert kennen. We hebben het dan wel over een bingo platform en niet over bingo als casino spel die je alleen speelt.


Online Bingo

Er zijn vanzelfsprekend meerdere online bingo platforms, maar de meeste richten zich op de internationale markt en zijn Engelstalig. Daarnaast zijn deze met name bedoeld voor bingo liefhebbers die voor erg hoge geld prijzen willen spelen. Dit betekend natuurlijk ook een hoge prijs voor een online bingokaart. Wij houden het liever wat eenvoudiger en hebben daarom gekozen om in dit artikel alleen aandacht te schenken aan Jogobingo. (Wil je wel spelen bij grote bingo platforms, bekijk dan www.bingowin.nl).

Jogobingo

Als je op zoek bent naar een betrouwbare aanbieder van multiplayer bingo met voornamelijk Nederlandse spelers, dan is Jogobingo een aanrader. Als je hun website bezoekt door bijvoorbeeld op bovenstaande afbeelding te klikken, dan zal je beknopte informatie kunnen lezen. Klikken op "Start Jogobingo" en in een nieuw scherm zal gelijk de lobby worden geladen. Je hebt echter wel een computer / laptop met flash nodig, maar dit zal in 95% van alle gevallen al geïnstalleerd zijn. En anders krijg je gewoon een melding in beeld en zal je flash makkelijk kunnen installeren. (Jogobingo is vooralsnog niet te spelen op mobiele apparaten). Zodra de lobby geladen is, zal je zien dat je te maken hebt met een Engelstalige speelomgeving. Dit heeft alles te maken met de komende regulering in de Nederlandse online kansspelen markt. Het is daarom ook aan te raden om gelijk een account aan te maken via de "Register" knop. Vervolgens zal je kunnen inloggen en kan je rekenen op een Nederlandstalige speelomgeving.

Geen zin om gelijk een account aan te maken? Speel gerust als gast in de gratis speelmodus. Jogobingo biedt namelijk verschillende "Free rooms" aan, waar je met maximaal 2 bingokaarten tegelijk kan spelen. Gratis spelen betekend zelfs kans maken op bescheiden geld prijsjes, die je weer kan gebruiken in bijvoorbeeld de 5 cent bingo rooms. Je zal er dan alleen wel achter komen dat de betaalde bingo rooms alleen toegankelijk zijn voor geregistreerde spelers. Dus uiteindelijk zal je toch even de moeite moeten nemen om een account aan te maken. Dit biedt natuurlijk als voordeel dat je speeltegoed veilig kan bewaren.

Met echt geld bingo spelen

Als je in de free rooms een paar spelletjes bingo hebt gespeeld, dan zal de hele manier van spelen vast al wel duidelijk geworden zijn. Ook zal je waarschijnlijk al gemerkt hebben dat de chat volop gebruikt wordt op een gezellige manier. Natuurlijk zijn er ook moderators aanwezig die er voor waken dat het gezellig blijft. Met echt geld bingo spelen is natuurlijk nog spannender. Bij Jogobingo heb je verschillende bingo rooms: 5, 10, 25 en 50 cent. Kies je bijvoorbeeld voor de bingo room van 5 cent, dan kost een bingokaart per stuk 5 cent. Je kan in alle rooms spelen met maximaal 10 bingokaarten tegelijk. Als je met 1 kaart per ronde wil spelen, dan is dit vanzelfsprekend geen enkel probleem.

Jogobingo

Speelgeld kopen gaat eenvoudig middels een betaalde telefoon nummer (bellen per minuut of per gesprek), maar je kan ook geld storten door gebruik te maken van ideal. Wees wel bescheiden bij je eerste storting, je zal namelijk merken dat een avondje bingo spelen helemaal niet veel geld hoeft te kosten. En misschien behaal je wel een leuke winst die je kan laten uitbetalen. Vanaf 50 euro winst is het mogelijk om een uitbetaling aan te vragen. Dit wordt gewoon overgemaakt op je bankrekening.