Cosmic Fortune

Helaas heeft NetEnt de videoslot niet meer in z'n assortiment.

Cosmic Fortune is niet het eerste video slot spel met de zogenaamde Avalanche feature, maar wel de nieuwste van spel ontwikkelaar NetEnt. De Avalanche staat in de eerste plaats voor een afwijkende manier van hoe de symbolen in beeld komen. Er zijn namelijk geen fictief draaiende rollen, maar de symbolen zullen als het ware van bovenaf gezien in het beeld komen vallen. Hiermee worden wel 5 verticale rijen gevormd met 3 horizontale rijen (dus zoals bij een standaard videoslot). De Avalanche functie komt pas goed tot z'n recht als je op 1 of meerdere van de 15 inzet lijnen een winnende combinatie krijgt. De symbolen die de winst hebben veroorzaakt, zullen namelijk uit beeld verdwijnen. Hierdoor ontstaan lege plekken die gevuld worden met de evt. bovenliggende symbolen. Echter je zal ook een complete aanvulling krijgen totdat je weer 15 symbolen in beeld krijgt. Hierdoor is het mogelijk dat er nieuwe winnende combinaties ontstaan en deze ontvang je dan toch maar mooi zonder een extra inzet. Het gehele proces zal zich blijven herhalen, totdat er geen nieuwe winsten meer voorkomen.

Er komen ook Scatter symbolen voor, deze hoeven niet op een inzet lijn terecht te komen. Met drie Scatters op een willekeurige plek in beeld, zal je de Free Falls feature bereiken. Dit zijn zeg maar 10 Free Spins. Tijdens deze feature zal je Marbles (knikkers) verzamelen, die je nodig hebt voor het bonus spel. Deze zal automatisch starten als de Free Fall modus afgelopen is. De knikkers zullen in een compleet nieuw spel van bovenaf gezien in een soort knikkerbaan vallen. Ze kunnen vervolgens terecht komen in coin winsten, jackpot collectors en jackpot meters.

Progressieve jackpots

Cosmic Fortune is een video slot spel met maar liefst 5 verschillende progressieve jackpots. Via bovenstaand beschreven bonus game (met de knikkers), maak je kans op één van de vijf jackpots. Het is dus met name als je met echt geld speelt, erg prettig als je de Free Fall feature bereikt en vervolgens het knikker spel mag spelen.

Qua speelwijze lijkt het misschien allemaal wat ingewikkeld, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Je zal tijdens het spelen en het bereiken van de extra spel elementen vanzelf door krijgen wat de bedoeling is. Daarnaast is er niks wat je kan doen om het spelverloop negatief (of positief) te beïnvloeden, het draait allemaal om geluk.