Gemix

Normaal gesproken heb je bij video slots vrijwel altijd te maken met 5 rollen met 3 of 4 rijen symbolen i.c.m. een x-aantal inzet lijnen. Het video slot spel Gemix is wat dat betreft al heel anders en heeft ook een afwijkende manier van het verkrijgen van winnende combinaties. Je hebt namelijk een speelveld met 7 horizontale en 7 verticale rijen. Hierdoor is er plaats voor maar liefst 49 symbolen. Deze vallen, nadat je op de "Start" knop hebt geklikt, van boven af in het speelscherm. Het doel is om een combinatie van 5 gelijke symbolen in beeld te krijgen. Deze mogen zowel verticaal, horizontaal of een combinatie van beide zijn. Zodra je één of meerdere winnende combinaties in beeld krijgt, zullen de symbolen die dit veroorzaakt hebben als het ware uit beeld exploderen. Hierdoor ontstaan lege plekken, waardoor evt. bovenliggende symbolen naar beneden vallen. De lege plekken bovenaan, zullen aangevuld worden met nieuwe symbolen. Dit kan je vergelijken met een soort re-spin, waaruit nieuwe winnende combinaties kunnen ontstaan en dit kan zich zelfs herhalen.

Links van het speelscherm zal je behaalde winnende combinaties te zien krijgen in een overzicht (van de spin en de evt. opvolgende re-spins). Zodra je 20 symbolen hebt weg gespeeld, zal je de "Chrystal Charge" activeren. Dit betekend dat er op een willekeurige manier veel symbolen uit beeld verdwijnen, waardoor nieuwe win combinaties kunnen ontstaan. Als je zelfs 40 symbolen hebt weg gespeeld, dan activeer je de "Super Charge" voor win multipliers!

Bij elke spelronde zal je zien dat er een x-aantal posities oranje gekleurd zijn. Dit zijn de posities die rechts naast het speelscherm het voor die ronde geldende patroon vormen. Als je deze als het ware weg weet te spelen, dan zal je een level (wereld) omhoog gaan. Een volgende wereld bereiken betekend mooie "world bonussen" en unieke wild symbolen.

Misschien kost het even tijd om Gemix goed door te krijgen. Je hebt natuurlijk wel te maken met een video slot spel waarbij je geen invloed kan uitoefenen op het spelverloop. Je kan wat dat betreft dus ook niks verkeerd doen. Speel dus gerust in de gratis speelmodus en al spelenderwijs zal je alle spel elementen vast door krijgen en weten te waarderen.