Punto Banco

Casino spellen ontwikkelaar Netent heeft z'n Punto Banco spel nog niet omgezet van Flash naar HTML5, om die reden zie je bovenstaand Baccarat geladen worden (wat eigenlijk het zelfde is).

Als je bekend bent met Baccarat (de eenvoudige versie), dan zal Punto Banco niet voor verrassingen zorgen en vice versa trouwens ook niet. Op ons "Tafelspellen"overzicht vindt je zelfs de Baccarat versie die vrijwel gelijk is aan bovenstaande Punto Banco. Het verschil zit hem alleen in de gebruikte termen op de speeltafel en dat Punto Banco met 6 pakken kaarten wordt gespeeld i.p.v. de 8 bij Baccarat.

Het doel van het spel is weinig anders dan gokken op Punto (speler), Banco (Bank) of Tie (gelijkspel). nadat je je inzet geplaatst hebt en op "deal" geklikt hebt, zal de dealer 2 kaarten open delen boven in beeld bij de Punto en bij de Banco. De winnende hand is de geen die 9 punten waard is of de geen met een hogere punten waarde dan de andere. Qua punten telling is het bij net zoals bij Baccarat. Een Aas is 1 punt, de Koning, Vrouw en Boer zijn 10 punten en de 2 t/m 10 de respectievelijke waarde. Een combinatie van een Boer en een vier is dus 14 punten, maar na de 10 punten wordt er opnieuw geteld, zodat je op 4 punten uit komt. Bij 8 of 9 punten wordt er gepast en bij een lagere waarde wordt er een derde kaart getrokken (simpel gezegd, want de 3e kaart regels zijn iets ingewikkelder, maar absoluut niet nodig om te begrijpen.

Als met al is Punto Banco een erg eenvoudig gokspel om te spelen, maar door z'n hoge uitbetalingspercentage steeds meer geliefd. Houdt er rekening mee dat bij een winnende Banco inzet, je 5% commissie betaald.