Red Dog

Het casino tafelspel Red Dog is niet zo bekend en dat is eigenlijk best jammer te noemen. Het is namelijk eenvoudig om te spelen, maar wel erg spannend en leuk. Daarnaast is de kans op winsten reëel, mede omdat je gelijk je winkans te zien zal krijgen.

Red Dog wordt gespeeld met een enkel pak kaarten. De waarde van de kaarten is gelijk aan die van standaard Poker, echter de Aas is 14 punten waard en geen 1. De Koning, Vrouw en Boer zijn respectievelijk 13, 12 en 11 punten. De overige de waarde die de kaarten zelf aangeven.

Het doel van Red Dog is het voorspellen of de gesloten kaart een waarde heeft die tussen de twee open kaarten ligt. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het is simpeler dan je zou denken. Plaats eerst een gewenste inzet op de Ante en klik op Deal. Er zullen drie kaarten worden gedeeld met de middelste gesloten. De twee open kaarten worden indien nodig van plek verwisseld, zodat de kaart met de laagste punten waarde links ligt. Stel je krijgt een 7 en een Aas als open kaarten, de Red Dog fiche zal dan op de 6 worden gelegd. Immers de kaarten 8, 9, 10, boer, vrouw en heer (6 kaarten) kunnen qua waarde er tussen in liggen. De kans om dit potje te winnen is dus vrij groot te noemen, waardoor je slechts je inzet kan verdubbelen. Het is dus aan te raden om je inzet te verdubbelen middels "Raise".

Stel je krijgt als open kaarten in beeld een Tien en een Koning. Dan zal je alleen kunnen winnen als de gesloten kaart een Boer of een Vrouw is. Je inzet verdubbelen is dan niet zo slim, maar je zal wel 4x je inzet kunnen winnen. Let dus goed op de Red Dog fiche, hij geeft niet alleen je mogelijke winst aan, maar zegt ook veel over de win kans.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je twee kaarten met de zelfde waarde gedeeld krijgt, de gesloten kaart zal dan gelijk omgedraaid worden. Als dit ook een kaart met dezelfde waarde is (drie gelijke kaarten), dan heb je een "Three of a Kind" en win je 11 keer je inzet. Ook een mogelijkheid is dat er geen kaart tussen kan vallen qua waarde, bijvoorbeeld als je een 2 en en 3 als open kaarten krijgt. Er zal dan sprake zijn van een Push, waarbij je de inzet terug krijgt.