Video poker Jacks or Better

In ons land is video poker lang niet zo populair als in landen als Australië en Nieuw Zeeland, daar hebben ze namelijk allang ontdekt dat je met video poker mooie winsten kan behalen. Dit zal zeker het geval kunnen zijn als je gebruik maakt van de juiste strategie...

Van alle video poker varianten is Jacks or Better het meest populair. Je hebt namelijk slechts een kaarten combinatie nodig vanaf een paar Boeren, om een winst te behalen. Bovenstaande is Jacks or Better Multi Hand, dit betekend dat je met meerdere handen tegelijk kan spelen. Je klikt simpelweg op de "-" of "+" naast "Hands", om het aantal gewenste spellen te selecteren. Je kan kiezen uit 1, 4, 10, 25, 50 of 100 handen tegelijk. Natuurlijk zal met meerdere handen tegelijk spelen wel een hogere inzet vereisen. Alhoewel je vanaf "4 hands" wel de muntwaarde kan verlagen naar 5 cent.

Als we eerst eens kijken naar de basis, dan is het eerst een kwestie van het bepalen van de gewenste inzet. Houd er rekening mee dat je via "coins" je bet level kan veranderen. Bij bet 5 heb je namelijk de hoogst mogelijke uitbetaling voor een Royal Flush. Als we kijken naar de uitbetalingen van een Royal Flush, dan zou je verwachten dat bij Bet 5 deze 1250 coins zal bedragen, echter je hebt te maken met een hoofdprijs van maar liefst 4000 coins. Nadat je je inzet en bet level hebt bepaald, is het weinig anders dan klikken op "Deal". De meest gunstige kaarten worden automatisch op "Hold" gezet, maar dit betekend niet altijd de slimste keuze. Vervolgens is het nogmaals op "Deal" klikken voor de 2e ronde met nieuwe kaarten. Bij eventuele winsten kan je er voor kiezen om door te gokken. Je zal wel zelf even op "Gamble" moeten klikken. Voorspel vervolgens of de gesloten kaart een rode of zwarte is voor een verdubbeling van je winst of voorspel welke soort kaart het is voor 4x je winst.

Als je met meerdere "Hands" tegelijk speelt, dan zal je 5 open kaarten in beeld krijgen en de overige handen gesloten. Als je vervolgens twee Azen vast houdt, dan zal deze combinatie ook openen in de gesloten kaarten reeksen. Als je vervolgens weer op "deal" klikt, dan zal er bij elke reeks kaarten worden gedeeld uit een andere deck kaarten. Je zal dus per hand een unieke kaarten combinatie krijgen.